Discgolf

Discgolf eller frisbeegolf är en variant av golf som istället för klubbor och boll spelas med en disc (frisbee). Det finns banor med olika hinder och svårigheter och målet är att kasta discen i korgen med minsta möjliga antal kast.

Tallbackens discgolfbana är en 18-hålsbana med varierande miljö. Öppna långa ängshål samt trängre och kortare hål inne i skog. En del höjdskillnader och en del vatten i spel i form av en intilliggande sjö. Banan passar dig oavsett om du är nybörjare, rekreationsspelare eller har kommit längre i din utveckling som discgolfspelare. Hålen varierar mellan 50 och 150 meter.

Discgolfbanan ligger vid badplatsen Röda Sand, där det också finns parkering.

 Vinter 

Längdskidåkning

Vintertid vid goda snöförhållanden ser de lokala idrottsföreningarna till att det finns fina skidspår i trakterna runt Brevens Bruk.
Kilsmo elljusspår och stigen mellan Solberga badplats mot Brevens Bruk kan vara fina möjligheter att uppleva naturen och samtidigt få motion.
Elljusspåret i Högsjö är 2,5 km långt och upplyst under skidsäsong måndag-torsdag fram till kl. 21.00. Vintertid finns också en värmestuga att tillgå och vid snö finns spår för längdskidåkning på 5 km samt 7,5 km.

Skridsko

Vintertid kan du åka skridskor på Sotterns is. Vid Solbergabadet finns parkering och grunt vatten.

 Mountainbike 

Vid Ringsbergsleden finns fina cykelleder av olika svårighetsgrad. Börja t.ex. vid Solbergabadet och följ de uppsatta skyltar som visar längd på leden och svårighetsgrad.

Kom ihåg att lederna sammanfaller med vandringsleder. Gör dig hörd i god tid och sakta ner!

Läs mer om cykellederna här: https://bergslagencycling.se/ 

 Utegym 

I Brevens Bruk finns ett utegym med olika typer av maskiner, samt en tennisbana. Den är placerad till höger om brukskontoret bakom stenmuren. 
Det finns även ett helt nytt utegym i Kilsmo bredvid fotbollsplanen.