En unik bruksmiljö. Här finns fina semesterboenden och härliga permanenthus.

Brevens Bruk är en unik bruksmiljö som berättar om en spännande epok i svensk industrihistoria. Det är ett levande samhälle som erbjuder sina invånare en hög livskvalitet.

Här finns närheten till naturen, med skog och sjö, fiske och bad, bär- och svampplockning och härliga promenader i vacker skog. De två sjöarna Sottern och Botaren finns inpå knutarna. Sottern har en generös skärgård av ovanligt slag. Abborre, gädda och gös trivs i sjön som kantas av flera badplatser.

Två elljusspår finns i närheten, liksom ett gym. Två mil bort finns en förnämlig golfbana.
I samhället finns en tennisbana. Närmaste dagligvarubutik finns fem km bort, i Högsjö. Daghem och skola finns i Kilsmo, sju km från Breven. I Brevensgården ryms såväl restaurang som en rustik pub. Samhället har ett mycket aktivt föreningsliv med kör, blåsorkester, hembygdsförening, idrottsförening, skytteförening mm.

För mer information våra fritidshus, ring oss på 019 – 58 58 50 eller skicka en e-post till: bbab@brevens.se

Hyresobjekt

Välkommen att bo i en unik bruksmiljö!

Brevens Bruk AB äger ett 70-tal hus, lägenheter och fritidshus till uthyrning i och omkring Brevens Bruk, totalt 67 objekt. Lägenheterna har god standard och i flera av dem har man tillgång till trädgård eller uteplats. Dessutom hyr vi ut garage, husvagnsplatser och förråd.

Här hittar du våra lediga lägenheter, hus och lokaler då det finns något ledigt.

För mer information, ring

Urban Larsson 019 – 58 58 58
eller
Växel 019 – 58 58 50

Samlings-/aktivitetslokal

Mitt i Brevens Bruk, i den f.d. mekaniska verkstaden – nuvarande Brevens Hjärta – finns en fin lokal till uthyrning. Kan användas för utställningar, dans, yoga, gymnastik mm. Dagshyra 500 kr, en helg 800 kr.

För bokning eller mer information, ring

Urban Larsson 019 – 58 58 58
eller
Växel 019 – 58 58 50

 

Korttidsboende

Behöver du boende i Brevens Bruk under en kortare tid? Vi kan erbjuda ett antal korttids-/fritidsboenden i varierande storlekar och priser, alla med bra standard.

Kontakta oss för mer information eller bokning:
Växel 019 – 58 58 50
Sirpa Ahonen 070 – 349 25 40
Nora Höpper 070 – 349 15 65
E-post: bbab@brevens.se

Västra Flygeln

Västra Flygeln ligger mitt i Brevens Bruk, till höger om Brevens Herrgård och med den vackra Brevensån strax intill. Huset består av 1 enkelrum, 2 tvåbäddsrum samt 1 fyrbäddsrum som hyres var för sig. Samtliga rum har egen toalett med dusch. Dessutom finns ett litet kök samt matrum som kan användas av alla boende i huset. Hela huset renoverades under 2017.

I hyran ingår inte sänglinne, handdukar och städning. Detta kan dock tillhandahållas mot en extra avgift.

Östra Flygeln

Östra Flygeln ligger mitt i Brevens Bruk, intill Brevens Herrgård med ett fint läge vid Brevensån. Tvåvåningshuset består av ett fullt utrustat kök, allrum, tre sovrum samt två badrum, varav ett med dusch och ett med badkar. Lämpligt för en familj eller grupp upp till 6 personer. En roddbåt ingår även i hyran.

I hyran ingår ej sängkläder, handdukar och städning. Detta kan dock tillhandahållas mot en extra avgift.

Fiskartorpet

Mysigt torp på en halvö i Sottern. 3 rum och kök, 4 bäddar, badrum med dusch. En liten motorbåt ingår i hyran. Uthyres maj till oktober.

Sängkläder, handdukar och städning ingår ej i priset, men kan tillhandahållas mot en extra avgift.

Bruksgatan 11

Fullt utrustad etta på tredje våningen centralt i Brevens Bruk. Liten köksdel, toalett med dusch, två bäddar plus möjlighet till extrasäng.

Sängkläder, handdukar och städning ingår ej i priset, men kan tillhandahållas mot en extra avgift.

Skrattorp

Fritidshus ca 5 km sydöst om Brevens Bruk som uthyres året om. Huset har tre sovrum med totalt 11 bäddar, kök med stor matplats, 2 sällskapsrum, 2 duschar, 3 toaletter samt bastu och tvättstuga i källaren. Kullasjön ligger ca 300 m från huset som har ett ogenerat läge i ett öppet landskap. Båt ingår i priset.

Sängkläder, handdukar och städning ingår ej i priset, men kan tillhandahållas mot en extra avgift.

Talludden

Stugan ligger strax utanför Brevens Bruk, bara 400 meter från badplatsen Röda Sand.
I stugan finns 3 sovrum med totalt 6 bäddar (varav två rum med våningssängar och ett med enkelsängar), ett badrum samt ett fullt utrustat kök/allrum. En roddbåt ingår i hyran.

Sängkläder, handdukar och städning ingår ej i priset, men kan tillhandahållas mot en extra avgift.

2016 beviljades Brevens Bruk AB stöd från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Stödet avser ordningsställandet av ett informationscentrum i en kulturhistorisk värdefull byggnad, i en övrigt kulturhistorisk värdefull och publik miljö. I detta fall avses ordninställandet av foajén i den f.d. mekaniska verkstaden, idag kallad ”Brevens Hjärta”. Syftet är att främja en ökning av turistnäringen på orten och i informationscentrat kommer flera olika verksamheter att inrymmas utöver service i form av toaletter mm.

Hitta hit

Välkommen

Kontoret är öppet på Vardagar

07:00 – 16:00

 

Kontakt

Växeln är öppen vardagar 08.00-12.00.
övrig tid, se vår kontaktsida för personkontakt

+46 (0) 19-58 58 50

Adress

Bruksgatan 6
715 96 Brevens Bruk