Brevens Bruk AB

Brevens Bruk AB ingår i koncernen Bystad Holding AB (moderbolaget) och är idag ett modernt skogs- och lantbruksföretag med en fastighetsförvaltning. Historiskt var Brevens Bruk främst ett järn- och gjuteribruk, men idag finns ingen sådan hantering kvar.

Huvudnäringen idag är skogsbruk som bedrivs uthålligt på 13800 hektar produktiv skogsmark. Bolaget är dubbelcertifierat enlig FSC® och PEFC™. Detta innebär att vi bedriver en långsiktig verksamhet med hänsyn till ekonomiska, sociala och miljömässiga värden.

Lantbruket bedrivs på ca 500 hektar, varav ca 320 hektar i egen drift, resten är utarrenderat. Sedan sommaren 2018 bedriver Brevens Bruk AB EKO-odling med dikoproduktion från och med 2019.

Fastighetsrörelsen är inriktad på att driva verksamhetslokaler, hyreshus och korttidsuthyrning, med en långsiktig ambition att öka turistverksamheten.

HJÄLP TILL UKRAINA

Brevens Bruk AB och alla vi på företaget är chockade, bedrövade och upprörda över Rysslands övergrepp på Ukraina. Detta är en katastrof och särskilt illa är det naturligtvis för civilbefolkningen i Ukraina. Efter en dryg veckas strider där Ukraina står emot hjältemodigt har redan över 1 miljon civila flytt landet. UNCHR (FN:s flyktingkommissariat) uppskattar att över 5 miljoner ukrainare kan bli tvungna att fly landet, vilket kommer att skapa en enorm press på Europa att ta hand om dessa människor i nöd.

Brevens Bruk AB har därför idag (4/3) skickat in 25.000 kr till UNCHR/Ukraina. Ett litet bidrag i en stor katastrof. Vi har också sedan några dagar börjat inventera möjliga boenden hos oss och kommer att vara migrationsverket behjälpliga om situationen så kräver, kommunikationen är inledd. Alla måste i detta läge fundera på vad man som företag och/eller privatperson kan göra i detta hemska läge.

Brevens Bruk ligger långt från tätorter och saknar kommunikationer, men det är lugnt, vackert och det finns många engagerade människor i vår närhet. vi är övertygade om att eventuella logistiska problem kan vi tillsammans med frivilliga krafter lösa. Det viktiga är – om migrationsverket finner det nödvändigt – att vi kan hjälpa en liten, liten del av de människor som nu är på flykt.  

Hitta hit

Välkommen

Kontoret är öppet på Vardagar

07:00 – 16:00

Kontakt

Växeln är öppen vardagar 08.00-12.00.
övrig tid, se vår kontaktsida för personkontakt

+46 (0) 19-58 58 50

Adress

Bruksgatan 6
715 96 Brevens Bruk